Yıllık Araç Kiralama Avantajları Nelerdir?

Yıllık Araç Kiralama Avantajları Nelerdir?
Yıllık araç kiralama, şirketler başta olmak üzere bireysel müşterilerin de sıkça tercih ettiği kiralama şekillerinden biridir. Bu şekilde yıllık araba kiralamanın birçok avantajı bulunmaktadır. Hatta araba satın almaktansa, yıllık oto kiralama maliyet anlamında çok daha mantıklı bir tercih olacaktır. Bu yazımızda yıllık araç kiralamanın neden çok daha avantajlı olduğunu ve yıllık araç kiraladığınız takdirde nasıl bir tasarruf yapacağınızı tüm yönleriyle ele alacağız. 

Yıllık Araç Kiralamak Neden Avantajlı?

Daha önce yazdığımız yazmızda araç kiralamanın mı yoksa satın almanın mı daha mantıklı olacağını sizlere nedenleriyle anlatmıştık. Araç kiralamanın, satın almaya göre daha mantıklı bir tercih olduğunu her yönden ortaya koymuştuk. Şimdi ise yıllık araç kiralamanın detaylarını anlatacağız. Bildiğiniz üzere araç kiralama sisteminde kiralama süreci ne kadar uzarsa fiyat da düşmektedir. Söz gelimi 3 gün kiraladığınızda günlük 300 TL ödemeniz gerekiyorken 1 yıllık kiralama yaptığınızda günlük 150-200 TL'ye araç kiralamış olursunuz. Ayrıca normal şartlarda araba sahibi olduğunuzda yıl içerisinde ödemeniz gereken bakım ücretlerini de ödemeniz gerek kalmıyor. 

Yıllık Araç Kiralamak Nasıl Daha Ucuza Geliyor?

Yıllık araba kiralamanın avantajlı olması fikri size tuhaf gelmiş olabilir. Ancak aşağıda bir aracın yıllık masraflarını gösteren çizelgeye göz attığınızda nasıl bir tasarruf yapabileceğinizi görebilirsiniz. Yıllık araç kiralama yaptığınızda araba satın aldığınızda yapacağınız masrafları yapmanıza gerek kalmayacak

Günümüzde ortalama bir otomobil satın almanın bedeli yüz binlerce lirayı aşabilmektedir. Yıllık masraflar da hesaba katıldığında araç sahibi olmak her yıl daha da zor hale gelmektedir. Üstelik kaza gibi durumlarda araçların binlerce lira masrafı çıkabilmekte ve bazen haftalarca araçsız kalma durumu yaşanabilmektedir. Oysa yıllık araç kiraladığınızda bu masrafların hiçbiriyle uğraşmak zorunda kalmaz ve kaza gibi istenmeyen durumlarda size verilecek farklı bir araçla yolunuza devam eder, beklemek zorunda kalmazsınız. 
Whatsapp Telefon