Araç Kiralarken Sıklıkla Yapılan 3 Hata

Araç Kiralarken Sıklıkla Yapılan 3 Hata

Araç kiralamak günümüzde çok kolay ve yaygın bir eylem. Ancak buna rağmen araç kiralarken halen bazı hatalar yapılabiliyor. Bu hatalar müşterilerin zaman kaybetmesi, fazla ücret ödemesi ve beklediği hizmeti alamamasıyla sonuçlanıyor. Peki araç kiralarken en sık yapılan hata nedir? Bu yazımızda araç kiralarken yapılan hataların en önemlilerine değineceğiz. 

1) Yalnızca Fiyata Odaklanıp Esas Hizmet Kalitesini Göz Ardı Etmek

Kabul ediyoruz, araç kiralarken fiyat en önemli kriterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Uygun fiyat sunan bir şirket hemen dikkatimizi çekebiliyor. Peki uygun fiyat, araç kiralamak için tek başına yeterli bir kriter olabilir mi? Bunun cevabı çok açık ve net bir şekilde hayır. Eğer sadece bu kriteri göz önüne alarak araç kiralarsanız sorun yaşama ihtimaliniz epey yüksek. Çünkü çok ucuz bir araç kiralama hizmeti sunmak için hayati hizmetlerden vazgeçilebiliyor. Bazı firmalar ucuzluk uğruna full kasko ve rezervasyon sonrası destek gibi hayati önem taşıyan hizmetleri sunmayabiliyor. Araç kiralarken bu gibi desteklerin olup olmadığını ısrarla sormanızda fayda var.

2) Kiralama Koşullarını Tam Manasıyla İncelememek

Kiralama koşullarını biliyor olmak her durumda işinize yarayacaktır. Bu koşulları bilerek alacağınız hizmetin çizgilerini de öğrenmiş olursunuz. Kaza gibi istenmeyen durumlarda haklarınızın neler olduğunu bilirseniz bu süreçlerde zaman kaybetmemiş olursunuz. Ayrıca kiralama koşullarında müşteri aleyhine, zorluk çıkaran şartlara sahip kötü niyetli firmalar kabusunuz olabilir. Bu nedenle kiralama koşullarını okumanızı tavsiye ederiz.

3) Yeterince Planlama Yapmadan Araç Kiralamak

Araç kiralamak istediğiniz her an istediğiniz model araç emrinize amade. Fakat yeterince planlamadan araç kiralarsanız maddi anlamda zarara uğramanız olası. Araç kiralamada süre uzadıkça günlük bazda fiyatta düşüş yaşanmakta. Dolayısıyla planınızı ne kadar iyi yapar ve kiralamanızı o tarih aralığında yaparsanız kârlı çıkarsınız. Uzatma seçeneğiniz her zaman mevcut. Ancak kiralama süresini düşük tutup devamlı olarak uzatma yoluna giderseniz bu sizin fazladan masraf yapacağınız anlamına gelir.

Araç kiralarken yapılan en önemli üç hata bu şekilde. Bundan sonra araç kiralama yapmayı düşündüğünüzde bu maddeleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. HeeyCar'dan araç kiralarken en iyi şartlarda araç kiralama yapacağınızdan ve full kasko, rezervasyon sonrası destek gibi hizmetlerden yararlanacağınızdan emin olabilirsiniz. 
Whatsapp Telefon