Araba Kiralamanın Şartları Nelerdir?

Araba Kiralamanın Şartları Nelerdir?
Araç kiralama yaparken dikkat edilmesi gerekenleri önceki yazılarımızda belirtmiştik. Araç kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de şirketleri araç kiralama yapılması için gerekli gördüğü şartlar. Araç kiralama sektöründe şartlar birbirine çok yakın olsa da her şirketin kendine özel bazı şartları bulunuyor. Dolayısıyla bu şartların neler olduğunu bilmek, araç kiralayanın haklarını anlamasına ve bazı durumlarda neler yapması gerektiğini öğrenmesine yardımcı oluyor. Peki araç kiralamanın şartları nelerdir? Oto kiralama yaparken şirketler temelde hangi şartları öne sürer? Bu konuyu önce araç kiralama sektörü genelinde ve daha sonrasında HeeyCar özelinde açıklayacağız.

Oto Kiralamada Aranan Genel Şartlar Nelerdir?

Yazının başlarında da belirttiğimiz üzere araç kiralama şartları, şirketlere göre farklılıklar gösteriyor. Fakat buna rağmen genel olarak kullanılan bazı şartlar da yok değil. 

Araç kiralama şartları arasında en belirgin olanlardan biri ne kadar süredir ehliyet sahibi olunduğudur. Şirketler genelde en az 2 yıllık ehliyet sahibi olunması ve dolayısıyla 20 yaşından büyük yaşındaki birinin araç kiralayabilmesi şartını koyar. Bu şart, aracın modeline göre değişiklik gösterebilir. Örneğin lüks segmentteki bir aracı kiralayabilmek için 27 yaşından büyük olunması gerektiği gibi bir kural getirilebilir. Bu durum tamamen araç kiralama şirketinin insiyatifine kalmış olsa da araç modeli yükseldikçe yaş şartının yükselmesi genel olarak kullanılan bir uygulamadır. 

Kiralama şartlarında kaza durumunda yapılacaklarda da farklılıklar gözlenebilir. Bazı firmalar full kasko ile her türlü kaza durumunda hasarları karşılarken bazı firmalar kasko konusunu hasar paketleriyle karşılıyor. Bu kaskolardan yararlanmak için araç kirasının yanında bir de hasar paketi ücreti ödemeniz gerekiyor. Hasar paketlerinin fiyatları, paketin kapsamına göre değişiklik gösterebiliyor. Giriş seviyesindeki paketlerde yalnızca çizilme ve sürtme gibi hasarlar karşılanırken, daha kapsamlı paketlerde tüm kazalar kasko kapsamına alınabiliyor.

Araç Kiralama şirketleri, kiralama yaparken müşterilerden provizyon veya depozito talep edebilmektedir. Alınan bu ücretler, araçların modeline göre değişiklik gösterebilmektedir. Alınan bu ücretler, rezervasyon sonrasında müşteriye iade ediliyor. Kredi kartına bloke konulması gibi uygulamalar müşteriler tarafından pek hoş karşılanmıyor. Zira konulan blokeler bazı firmalar tarafından zamanında kaldırılmayabiliyor ve bu da müşterinin mağdur olmasına neden olabiliyor. 

Önemli araba kiralama şartlarından biri de yakıt durumuyla ilgili. Oto kiralama firmalarının bir kısmı araçların full depo teslim ediyor ve full depo teslim alıyor. Bir diğer kısmı ise depoyu boş olarak teslim ediyor ve boş olarak teslim alıyor. Bu seçenekte aracın deposunda en yakın benzin istasyonuna gitmeye yetecek kadar yakıt bulunuyor ve müşteri ihtiyaç duyduğu kadar yakıt alarak yoluna devam edebiliyor. 

Araç kiralama şirketlerinin neredeyse tamamı HGS ücretini, kiralama ücretine ek olarak tahsil ediyor. Bu şirketlerden araç kiraladığınızda paralı yolları hiç kullanmayacak olsanız bile mecburi olarak HGS ücreti ödemeniz gerekiyor.

HeeyCar'ın Araba Kiralama Şartları Nelerdir?


HeeyCar olarak öncelikli hedefimiz, müşterilerimize en uygun şartlarda ve sorunsuz bir şekilde araç kiralama hizmeti vermektir. Bu doğrultuda şartlarımızı müşteri memnuniyeti odaklı olarak belirlemekteyiz. Bu da HeeyCar'ın neden bu kadar tercih edildiğini açıklıyor.

HeeyCar'dan araç kiralamak için en az 2 yıllık ehliyetiniz olması gerekiyor. Yurtdışından ülkemize gelen müşterilerimiz pasaport bilgileri ile, kredi kartsız araç kiralama yapabiliyor. Ödeme seçenekleri arasında nakit ödeme, kredi kartıyla ödeme ve havele/eft ile ödeme bulunuyor. Müşterilerimiz dilediği ödeme seçeneğini rezervasyon esnasında belirterek aracı alırken ödemeyi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca provizyonsuz ve depozitosuz araç kiralama yapılıyor. Dolayısıyla müşterilerin ek olarak bir ücret ödemesine gerek kalmıyor. Kredi kartına herhangi bir bloke işlemi uygulanmıyor. 

Full kaskolu olan araçlarımızı kiralarken kasko için ayrı bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Yalnızca kiralama ücretini ödediğinizde full kaskolu bir araç kiralamış oluyorsunuz. Araçlarımız en yakın benzin istasyonuna gidecek kadar yakıtlı şekilde müşteriye teslim ediliyor ve aynı şekilde alınıyor. 

HeeyCar'ın HGS hizmeti diğer şirketlerden farklı. Müşterilerimiz yalnızca kullandığı kadar HGS ücreti ödüyor. Dolayısıyla fazladan bir ek ücret ödemesine gerek kalmıyor. Aracın dönüşü sırasında HGS geçişlerinin nerelerde yapıldığı müşteriye detaylı şekilde gösteriliyor. Daha sonrasında kullandığı kadar ücret tahsil ediliyor. 


Whatsapp Telefon