Seyir Halinde Lastik Aniden Patlarsa Ne Yapılmalı?

Seyir Halinde Lastik Aniden Patlarsa Ne Yapılmalı?

Aniden gelişen bir olayla karşı karşıya kalındığı durumlarda ortamdaki panik havasının hızlıca yok edilip soğukkanlı tavırlar takınılması hemen hemen her olayda mucizevi bir kurtuluş yoludur. Günlük yaşantıda insanoğluna gerek ruhen gerekse de bedenen zarar veren olayların birçoğu aniden gelişen olaylar yüzündendir. İnsan vücudu bu ani gelişen olaylara refleks tepkileri verir. Refleksler harekete geçtiğinde beynin karar verme mekanizması devre dışı kalır ve bu sayede hayatı kurtaran ani tepkilerin verilmesi bir saniyeden kısa bir süre sürer. Araç lastiğinin patlaması tek başına ciddi bir sorundur. Bu sorunun seyir halinde yaşanması ise gerekli güvenlik önlemleri alınmadığında ciddi sorunlar oluşturabilir.

Soğukkanlı Kalmaya Çalışmak

Hangi olayda olursa olsun paniğe yenik düşmek ciddi bir risk almak demektir. Oysaki içinde bulunulan durumun ciddiyetini anlayıp kurtuluş yollarını aramak her zaman faydalı olacaktır. Paniğe kapılmak ölüme giden yolda hızla koşmaktan farksızdır.

Emniyet Kemeri Takmak

Araca biner binmez takılacak emniyet kemeri seyir halindeki bütün yolcuları pek çok sorundan koruyacaktır. Aracın lastiği patladığında denge bozulup sarsılma olacağından araçtan fırlama gibi bir ihtimal ortaya çıkacaktır. Bu durumda eğer emniyet kemeri takılıysa ufak sıyrıklarla atlatılabilecek bir kaza emniyet kemerinin takılı olmadığı durumlarda ciddi sorunlar oluşturması kaçınılmaz olacaktır.

Kaçış Rampalarını Kullanmak

Kaçış rampaları freni patlayan araçların güvenli bir şekilde durması için yapılmış yollardır. Aracınızın lastiği patladığında frene basarak durmaya çalışmak dengeyi bozacağından çok tehlikeli olabilir. Eğer çok yakınlarda bir kaçış rampası varsa kolay ve güvenli bir şekilde aracınızı durdurabilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Lastiğe Çivi Batması

Lastiğinize çivi battığında siz çiviyi çıkartana kadar hava sızma ihtimali oldukça düşüktür. Eğer gitmek istediğiniz yere acilen varmanız gerekiyorsa veya yardım istediğinizde size ulaşılması çok uzun zaman alacaksa batan çivinin üzerine sağlam bir bant takarak güvenle yapabileceğiniz yolculuğu bir müddet daha uzatabilirsiniz.

Yardım İstemek

Yanınızda bir telefon varsa oto lastik tamircilerinden veya çekicilerden yardım istemek de başka bir kurtuluş yoludur. Eğer yeterli bilgi ve ekipmana sahipseniz zarar görmüş olan lastiği değiştirerek yolculuğunuza güvenle devam edebilirsiniz.

HeeyCar'dan araç kiraladığınızda ise panik yapmaya hiç gerek yok. Hemen bizi 0850 811 76 56 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Deneyimli personelimiz sorununuz için çözüm üretecektir. 

Whatsapp Telefon