Yakıt Tasarrufu Sağlamak İçin Yapılması Gerekenler

Yakıt Tasarrufu Sağlamak İçin Yapılması Gerekenler

Otomobil kullanırken öncelikli olarak bilinmesi gereken otomobili devrinde kullanılması yani kullanılan vites ile gittiğiniz hızın uyumlu olmasıdır. Sürekli otomobil kullanan insanlarda bu durumun ayarlanması genelde aracın sesini dinleyerek olsa bile araçtaki devir göstergesinin kontrolü ile sağlanabilmektedir. Genel itibariyle benzinli araçlarda 2000 - 2500 arasında dizel araçlarda ise 1000 - 1500 devir arasında aracın kullanımı önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Sadece aracın yüksek devirde kullanılmaması değil düşük devirde de kullanılmaması gerekmekte olup, her iki durumda da aracın yakıt tüketimi olması gerekenden daha fazla olacaktır. 

Duruş ve kalkışlarda da motoru zorlamamak, ani kalkışlardan kaçınmak ve aracın seyri esnasında sürekli fren yapmaktan çok vites düşürülerek aracın hızının azaltılması da aracın yakıt tasarrufunu arttıracak önlemler arasındadır. Sürekli fren yapmaktan kaçınmanın en önemli unsurlarında bir tanesi ise takip mesafesini her zaman korumaktır. Bu durum ayrıca meydana gelebilecek kazalarında azalmasını sağlayacaktır. Aracın mümkün olduğunca gereksiz ağırlıklardan arındırılmış olması da yakıt tasarrufu bakımından önem arz eden bir unsurdur. Otomobilin trafik durumuna göre kullanılması, yavaşlatıcı yol işaretlerine dikkat edilmesi (sağ ve sola tehlikeli viraj) ve buna göre araç hızının ayarlanması, trafik ışıklarına yaklaşılırken aracın hızının arttırılmaması gibi etmenlere dikkat edilerek tasarruf sağlamak mümkün olacaktır.

Aracın Kullanıldığı Ortam

Aracın kullanıldığı yolun topografyası(eğimi) ve türü (asfalt, stabilize, taş) ve bu ortamlara göre aracın hızının ayarlanması önemli ölçüde aracın yakıt tasarrufuna etki eden faktörlerdendir. Aracın kullanıldığı ortama göre hızının ayarlanması hem yakıt tasarrufu hem de güvenlik açısından önem arz etmektedir. Önemli olan hızlı değil güvenli araç kullanmaktır.

Düzenli Bakım

Otomobili devrinde ve ortam gereksinimlerini dikkate alarak kullanmanın yanı sıra düzenli bakım yapılması da önemlidir. Düzenli bakıma ek olarak günlük aracın, yağ ve suyunun kontrol edilmesi eksilmiş ise giderilmesi ve eksilmenin, ne sebeple olduğunun tespit edilmesi aracın hem yakıt tasarrufu hem de motor ömrünü uzatacak önemler arasındadır. Bunun dışında devamlı kullanılmayan araçlarında her gün olmasa bile hafta da bir yada iki kez çalıştırılıp yağ ve su kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Ayrıca düzenli olarak hava filtresinin kontrolü yapılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki siz aracınızı ne kadar bakımlı tutarsanız aracınız da aynı ölçüde size daha az masraf çıkartacaktır. HeeyCar Araç Kiralama olarak araçlarımızın bakımını hep zamanında yaptığını hatırlatmakta fayda var. Verdiğimiz ipuçlarını uyguladığınız takdirde önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. HeeyCar iyi yolculuklar diler.

Whatsapp Telefon